Florinda Mydło naturalne roślinne FIGA 100 g

Opis
Włoskie mydło o zapachu figi
Mydło o oryginalnym, słodkim zapachu fig to propozycja dla tych, którzy cenią owocowe zapachy i którzy potrzebują natychmiastowej poprawy nastroju. Zapach tego owocu słynie z tego, że poprawia samopoczucie. Mydło jest bezpieczne dla skóry nawet tej najbardziej wrażliwej, czy alergicznej. Bazę składu mydła stanowią w 100% oleje roślinne. Mydło delikatnie się pieni, myje i oczyszcza skórę, pozostawiając ją czystą, nawilżoną i odżywioną. Bardzo łatwo się spłukuje. Prosta, niewinna, biała kostka naturalnego mydła opakowana została w realistyczną ilustrację nadrukowaną na ekologicznym papierze, tworząc doskonały produkt. Pozwól sobie na chwilę słodkiego orzeźwienia pod prysznicem z figowo pachnącym mydłem marki Florinda!
Soczystość, odżywienie i energia zawarta w owocach narysowane zostały przez profesjonalnych ilustratorów, tworząc apetyczne opakowania kolekcji owocowej. Białe, cudownie pachnące kostki mydła to czysty, naturalny kosmetyk, dzięki któremu codzienna pielęgnacja jest harmonijną, pobudzającą zmysły ucztą.
Z miłości do zwierząt kosmetyki marki Florinda nie są testowane na zwierzętach.
Są przyjazne środowisku naturalnemu.
Nie zawierają olejów mineralnych, parafiny, silikonu, barwników, parabenów, peg
Posiadają Certyfikat IMQ, AIAB i certyfikat jakości i bezpieczeństwa w całym cyklu przetwarzania produktu ISO 22716.
Pojemność
100 g
Produkcja
Włochy
Skład
Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Aqua, Parfum (Fragrance), Palm Kernel Acid, Glycerin Sodium Chloride, Titanium Dioxide,Tetrasodium Etidronate, Limonene
Nie zawiera chloru, barwników, parabenów, alergenów, EDTA
Zastosowanie
Mydło przeznaczone jest do higieny osobistej. Może być stosowane jako perfumy w szufladach i szafkach.
Działanie
Mydło delikatnie się pieni, uwalniając owocowy figowy zapach. Myje i oczyszcza skórę pozostawiając ją czystą, nawilżoną i odżywioną. Bardzo łatwo się spłukuje i nie pozostawia irytujących pozostałości. Zapach fig poprawia nastrój i dodaje energii.